Vedanta Cursus in India

Januari 2021

Thonse Ayurvedic Health Center

Het centrum is eenvoudig, er zijn voornamelijk Indische gasten en in de winter zijn die er nauwelijks. Het centrum is niet commercieel en daarom kost het niet veel om er te verblijven en desgewenst allerlei ayurvedische behandelingen te krijgen. De kosten bedragen ongeveer € 100 – €150 per week, inclusief alles wat het centrum te bieden heeft: een privékamer met toilet (AC of niet-AC), eenvoudige vegetarische maaltijden, kruidenthee, vruchten- en groentesappen, deelname aan activiteiten en medische begeleiding.  Er zijn allerlei ayurvedische behandelingen mogelijk, die zeer betaalbaar zijn. Zie de prijslijst.

De behandelingen zijn voornamelijk verschillende soorten massages met oliën en kruiden. Ook inbegrepen is medische begeleiding door een ayurvedische- en een natuurgeneeskundige arts. Je krijgt advies over welke behandelingen en dieet het beste bij je passen. Je kunt ook deelnemen aan meditatie-, yoga- en pranayama-groepen als je dat wilt. Meer informatie kan je vinden op de website van het centrum.

Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam en westerse gasten zijn zeer welkom in de wintermaanden, omdat dit voor hen het laagseizoen is. Verwacht geen luxe accommodatie in Thonse, maar eenvoudige aangename kamers en vriendelijke mensen. De mensen in de keuken en die de ayurvedische en andere behandelingen uitvoeren, zijn lokaal opgeleide mensen en spreken weinig Engels. De dokters en receptionisten natuurlijk wel. Het is echt een plek om te ontspannen, te genezen en tot rust te komen. De maanden december, januari en februari zijn de beste maanden om er te zijn.

 
Uitzicht op de lagune vanuit het centrum

Thonse

Thonse is een klein en rustig dorp dat tussen de Indische Oceaan en een grote lagune ligt. Er zijn een paar typische Indiase kleine winkeltjes in het dorp en er is een bank met een geldautomaat. Op het strand is een eenvoudig restaurant. Er is geen luchtverontreiniging omdat er geen doorgaand verkeer is.

Je kunt er lange strandwandelingen maken. Naar het noorden is een uitgestrekte smalle landtong, waarop zich naast het strand enkele huizen en tempels bevinden. Langs het strand naar het zuiden bereik je na anderhalf uur wandelen het dorpje Malpe. Hier is een vissershaven, Indiaas strandvertier en er zijn verschillende goede restaurants. Je kunt er ook een boot nemen naar een onbewoond palmstrand.

Het stadje Udupi is ook vlakbij, een half uur met de bus. Daar vind je een plein vol met prachtige tempels, winkels en restaurants.

Udupi
Malpe

Practisch

  • Mangalore is het dichtstbijzijnde vliegveld (70 km). Er is een taxi vanuit het centrum om je op te halen of te brengen.
  • Internationale luchthavens in de buurt zijn Mumbai (Bombay) en Bangalore. Vanaf hier kan je een vlucht naar Mangalore nemen.
  • Als je op zoek bent naar een vlucht naar Mangalore, zoek dan eerst naar de beste verbinding met Mumbai of Bangalore. Zoek daarna pas naar een binnenlandse vlucht. De totale reistijd kan veel korter zijn dan een zoekresultaat voor de totale reis.
  • Als je hulp nodig hebt bij het boeken van je ticket, kennen we een reisbureau in Amsterdam dat je kan helpen zonder extra kosten.
  • Plant een boom!  We moedigen deelnemers aan om een CO2-reductieprogramma te gebruiken om de milieu-impact van de vlucht naar India te compenseren.
    Zie: Flygrn.com
  • Sommige kamers in het Thonse Health Center zijn uitgerust met airconditioning. Dit maakt veel verschil uit in prijs. AC is niet echt nodig in het winterseizoen.
  • Je kunt een kamer boeken op het registratieformulier. Er zijn kamers beschikbaar voor maximaal 15 deelnemers.
  • Er zijn geen andere hotels of gastenverblijven in Thonse, behalve een luxe resort op 10 minuten loopafstand. In de winter is het daar heel rustig. Kamerprijzen beginnen met €52 per nacht (voor twee personen). Zie: Paradise Lagoon

Meer vragen? Zie de pagina met Q & A.

Nog meer vragen?  Wij helpen je graag.
Otto Munters, Arnhem (NL) omunters@xs4all.nl
Prembuddha, Amsterdam     prembuda@dds.nl
Telefoon 0031 20 66 40 503