Vedanta Cursus in India

Januari 2021

Advaita Vedanta Cursus

Veel van ons zijn bekend met Advaita (non-dualisme). Minder bekend is het grote geheel van de oude wijsheid waarvan Advaita deel uitmaakt: Vedanta. De bronnen hiervan zijn de oude Vedische geschriften, zoals de Upanishads en de Bhagavad Gita.
23659699_1363285753800296_8516708054433313376_n

Thonse, Karnataka India

Thonse is een klein en rustig dorpje, gelegen aan de westkust van India in de staat Karnataka, ongeveer 300 km onder Goa. Het is zeldzaam om zo’n mooie en rustige plek, zonder luchtverontreiniging, in India te vinden. In de wintermaanden is de temperatuur ongeveer 26-30º en het zeewater is heerlijk om in te zwemmen, met 8-10 uur zonneschijn per dag. Je kunt er eindeloze wandelingen maken op een mooi en schoon strand en je zult niet veel mensen tegenkomen. Een ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen, zeker in combinatie met de Advaita Vedanta Cursus en een verblijf in het Ayurvedische centrum.

Thonse Health Centre

Thonse Ayurvedic Health Centre ligt direct aan een prachtige lagune en op korte afstand van de oceaan. Het centrum is eenvoudig, is niet commercieel en daarom is het niet duur om daar te verblijven. De kosten bedragen ongeveer €100 tot €150 per week, inclusief alles wat het centrum te bieden heeft: een privékamer met toilet, vegetarische maaltijden, kruidenthee’s, groente- en vruchtensappen, etc. Ook inbegrepen is medische begeleiding door een ayurvedische- en een natuurgeneeskundige arts.
IMG_4586

Over Arlindo Moraes

Arlindo onderwijst Vedanta onder begeleiding van James Swartz. Zijn stijl van lesgeven is vriendelijk, eenvoudig, helder en direct. Arlindo werd geboren in Brazilië en werd in zijn twintiger jaren een sannyasin van Osho. Later werd hij beïnvloed door de leer van H.W. L. Poonja (Papaji), Ramana Maharshi en Nisargadatta Maharaj.